Programma

Vrijdag 17 juni 2022

Ochtend

09.30 – 10.15
Ontvangst

We verwelkomen u graag vanaf 09.30 uur in het Congres Paviljoen.

10.15 – 13.00
Natuurtop 2022

De Natuurtop 2022 wordt om 10.15 uur geopend door dagvoorzitter Anouschka Laheij en gastheer Harold Hofstra, gedeputeerde provincie Flevoland. EU-commissaris Milieu, Oceanen en Visserij, Virginijus Sinkevičius spreekt u kort toe via een video.

De minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal-Zeggelink, bespreekt de grote maatschappelijke uitdagingen en de rol van de natuur daarin.

De ambassadeur van de Agenda Natuurinclusief presenteert de koers naar de noodzakelijke natuurinclusieve samenleving aan u.

Voor de uitvoering van de agenda is er voor iedereen in de samenleving een rol weggelegd. Matthijs Schouten, ecoloog en filosoof én Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development gaan u inspireren en uitdagen. En we gaan hierover in gesprek met Christianne van der Wal-Zeggelink, als voorzitter van het Bestuurlijk Overleg Programma Natuur, Jeroen Pels, directeur Private Banking & Hypotheken van Triodos Bank Nederland, Louise Vet, emeritus-hoogleraar evolutionaire ecologie aan Wageningen University, Evi Vet, VN-jongerenvertegenwoordiger biodiversiteit en voedsel én natuurlijk ook met u!

Klik hier voor meer informatie over de sprekers.

Middag

13.00 – 14.00
Lunch

Tijdens de lunch kunt u met de andere deelnemers in gesprek.

‘s Middags is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de excursies op het terrein van de Floriade of de Floriade op eigen gelegenheid te verkennen.

14.00 – 15.30
Excursies

U kunt kiezen uit de volgend excursies:

Floriade Park Tour
Architectuur & Innovatie
Tuinen & Tuinbouw
Floriade Challenge: The Green Escape
Growing Green Cities 2122
Agenda Natuurinclusief in de praktijk

Klik hier voor meer informatie over de excursies.