04

Floriade Challenge: The Green Escape

Organisator
Gemeente Almere
Datum
17 juni
Tijd
Van 14:00 uur - Tot 16:00 uur
Locatie
Rijkspaviljoen
Zaal
Deze excursie vertrekt na de lunch

Met de Floriade Challenge nodigt de gemeente Almere in samenwerking met Aeres Hogeschool en Floriade BV, studenten en young professionals uit om samen aan de slag te gaan met een groene interventie in Almere Centrum. Diverse teams met interdisciplinaire achtergronden hebben zich aangemeld voor deze wedstrijd.

De teams ontwikkelen en verbeelden een concept voor de hele route tussen het Beatrixpark en het Hannie Schaftpark. Een groene loper die de twee parken met elkaar en met het stadscentrum verbindt. Een comfortabele route die uitdaagt en verleidt om het groen verder in de stad op te zoeken.

Eindpresentatie en bekendmaking winnaars

Op 17 juni vindt het eindevenement van de Challenge plaats in het Rijkspaviljoen op de Floriade Expo. De teams presenteren hun concepten en de jury beoordeelt deze vervolgens. Daarna is de prijsuitreiking, waarbij de drie beste idee├źn in de prijzen vallen. Het beste idee wordt, samen met de gemeente, uitgewerkt in de planvorming van het gebied. Ten slotte is er een borrel om de Challenge gezamenlijk af te sluiten. Er kunnen maximaal 25 deelnemers aansluiten (vol = vol).

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de Challenge website en de Nectar Exchange Challenge page